Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoalapl/public_html/mioarasoldan.ro/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375
Coaching individual - Mioara Soldan
Dependența de o persoană este similară cu
dependența de un drog. Dependența
emoțională înseamnă pierderea identității,
pierderea de sine. Descarcă acum ghidul:

CUM SCAPI DE DEPENDENȚA EMOȚIONALĂ ȘI EVOLUEZI CĂTRE IUBIREA SĂNĂTOASĂ

 

Coaching individual

Cine sunt clienții mei?

 • Oameni în căutare de răspunsuri: Cine sunt eu? Ce vreau eu cu adevărat pentru viața mea?
 • Antreprenori – de la start-up la afaceri ce rulează milioane de euro
 • Clienți corporate – de la CEOs, la manageri pe diverse niveluri, în lucru individual sau coaching grup
 • Experți în diverse domenii – de la aeronautică la conversion rate expert, de la marketer la scriitori de beletristică

Mod de lucru în ședințe individuale

Business & Identity Coaching

 • Procesul durează între 3-5 ședințe, pe un obiectiv determinat împreună client-coach.
 • Frecvența ședințelor – o ședința la 1 sau 2 săptămâni.
 • Durata unei ședințe: 60 de minute.

Coaching de mentenanță

Între procesele de coaching pe un obiectiv determinat, poți opta pentru câte o ședință pe lună, având ca scop monitorizare, menținerea direcției, clarificări suplimentare pe obiectiv.

 ************

În urmă cu câțiva ani, i-am făcut cadou unui prieten un salt în tandem cu parașuta. Știam că își dorea foarte mult această experiență. Știam, în egală măsură, că, deși își permitea să plătească banii, i se părea totuși un lux fără de care putea să trăiască. Așa că l-am considerat un cadou potrivit și, în ziua programată, l-am însoțit la Strejnic, unde avea să fie aventura.

În timp ce el asculta cu ochii mari, plini de nerăbdare, instrucțiunile parașutistului cu care urma să sară, mie îmi tremurau picioarele. Când s-au urcat în elicopter, inima mea s-a făcut mică, mică, dar bătea cu vreo 200 de bătăi pe minut. El, zâmbea fericit.

Un astfel de salt durează puțin; în aer, efectiv, după ce sare din elicopter, ”căderea” durează câteva minute. Nu îmi amintesc câte pentru că mie mi s-a părut o eternitate. În minutele acelea, în timp ce mă rugam să se termine, să îl văd mai repede pe pământ, mă întrebam cum de am putut să fiu atât de nebună, să îi fac un astfel de cadou, dacă pățește ceva va fi vina mea…

Cum a trăit el povestea aceasta? Lui i s-a părut o secundă, un fâlfâit de aripi. Îmi amintesc cum îmi spunea că a fost cea mai tare experiență din viața lui, că a urlat de fericire și frică, simultan. Frică doar în primele secunde. Apoi, o fericire totală, care a acoperit orice teamă. ”Aș fi vrut să rămân acolo, în aer, cât mai mult. Știu că aerul era rece, dar înăuntrul meu era caniculă, nu am simțit frig, vânt, nimic. Am simțit doar că zbor. Am zburat.”

De ce îți spun povestea aceasta? Pentru că experiențele de viață se trăiesc, iar coaching-ul asta este: experiență cu adevărat transformatoare. O experiență care se trăiește, nu se povestește. Dacă ți-aș povesti acum o ședință de coaching, ar fi la fel ca povestea cu parașuta. Ce se întâmplă în mine nu are legătură cu ce se întâmplă în omul din fața mea, deși trăim, aparent, aceeași experiență.

Văd momentele de wow pe fețele clienților mei, dar nu știu cum se simte în ei acel wow. Văd, în schimb, wow-ul reflectat în rezultatele lor ulterioare.

 • Văd cum cifrele lor de afaceri și profitul cresc uneori atât de brusc că se sperie. Îmi amintesc de un client care a venit la mine cu obiectivul de a obține profit de 500 de euro în prima lună (deși afacerea era deschisă de un an, nu avusese deloc profit). În prima lună a avut profit de 1200 de euro. Clientul intrase în acțiune, obiectivul era îndeplinit, am încheiat procesul de coaching. Cinci luni mai târziu, m-a sunat cu dorința de a lucra pe un nou obiectiv. Primul lucru pe care l-am observat când ne-am întâlnit: avea mașină nouă, de peste 15000 Euro. Și mi-a spus ”nu e cu credit…nici mie nu îmi vine să cred cât de repede s-a schimbat totul”.
 • Văd cum, la prima ședință, întrebarea Cine ești tu? așterne pe fețele oamenilor din fața mea nedumerire totală. Apoi, treptat, în cadrul procesului, Cine sunt eu acum? și Cine vreau să fiu peste 5 sau 10 ani? capătă claritate, nu doar la nivel de definirea a viziunii personale și a obiectivelor, ci la nivel de acțiune imediată în direcția îndeplinirii acestora.
 • Văd creșterile accelerate ale afacerilor pe care le dețin oamenii cu care lucrez, pentru că învață să lucreze în echipă, învață să delege sarcini fără să altereze motivația celuilalt, își clarifică rolurile pe care le joacă în propriile afaceri. O înghesuială alandala de roluri într-un singur om: owner, manager, deal-maker, idea generator, project manager – a devenit, în cadrul procesului de coaching, o aliniere de roluri asumate si eficientizate la maxim.
 • Văd cum oamenii cu care lucrez cultivă, poate prima dată în viață, relații autentice: cu ei înșiși, cu familia și apropiații, cu partenerii și colegii lor.

Care e mesajul meu pentru tine? Coaching-ul nu este despre a povesti, nu este despre a învăța teorii și concepte. Coaching-ul este despre a trăi tu însuți experiența. Ai văzut cât de diferit este să îți povestesc eu despre saltul cu parașuta și să povesteacă omul care a făcut-o. Și nu știu cum ai povesti tu, ce ai trăi tu, dacă ai sări tu. Dar mai ales nu știu ce transformări ar avea loc în interiorul tău, în cariera ta, în viața ta.

Singurul mod în care vei afla ce îți poate aduce ție coaching-ul, este să îl trăiești.

Mioara Șoldan
Business and Identity coach

 

Comment (1)

 1. Beșleagă Florentin

  Salut Mioara!

  Am venit pe această pagină pentru că eu caut o persoană care să mă scoată din problemele pe care le am. De 4-5 ani citesc articole, e-mailuri și cărți de dezvoltare personală, ba mai mult, am acces la 7 cursuri online.

  Mă simt ca un Ferrari cu GPS-ul defect. Aveți o hartă și pentru mine? 🙂

  Mulțumesc!

  Reply

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *