Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoalapl/public_html/mioarasoldan.ro/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375
Întinde mâna! - Mioara Soldan
Dependența de o persoană este similară cu
dependența de un drog. Dependența
emoțională înseamnă pierderea identității,
pierderea de sine. Descarcă acum ghidul:

CUM SCAPI DE DEPENDENȚA EMOȚIONALĂ ȘI EVOLUEZI CĂTRE IUBIREA SĂNĂTOASĂ

 

Întinde mâna!

Citeam zilele trecute un articol, în care autorul spunea că, la fiecare sfârșit de an, întâmpinăm cu surle și trâmbițe noul an, dar că e un soi de prefăcătorie… Că, în opinia lui, realitatea e un pic diferită: la majoritatea oamenilor, nu este vorba despre bucuria izvorâtă din venirea unui an nou, cu proiecte și vise noi, cu dorințe și obiective noi, ci că ar fi vorba, mai ales, de eliberarea de anul vechi – de speranța că se pune capăt unui șir de greutăți, de speranța lăsării în urmă a tot ce a mers prost.

M-am întrebat dacă e așa…

Pentru că, personal, văd lucrurile diferit.

Cred că este întotdeana o chestiune de alegeri: fie că ai avut un an bun sau prost, greu sau ușor, fructuos sau găunos, fiecare zi vine cu o lecție, fiecare experiență trăită vine ca să te învețe ceva. Depinde de tine să îți pui întrebarea: care e lecția mea din această experiență? 

Anii ce trec nu pot fi proști în măsura în care ei reprezintă, de fiecare dată, o sumă de lecții în baza cărora îți vei construi anii ce vin.

Acum, în ultima zi a lui 2015, vreau să îți fac o singură urare, izvorâtă din lecțiile pe care eu le-am învățat din cartea pe care am declarat-o, pentru mine, cartea anului.

”… nu voi încerca niciodată să te schimb, pentru că nu am încercat niciodată să schimb pe nimeni. Dacă aș putea să schimb pe cineva, m-aș schimba pe mine însumi. Dar știu că îți pot dărui o structură și indicii pentru a ajunge unde vrei. E o deosebire între un cal de povară și un cal de curse. Nu te porți la fel cu amândoi. Auzi toate vorbele astea despre a-i trata în mod egal pe oameni și nu sunt sigur că egal înseamnă la fel. În ceea ce mă privește, tu ești un cal de curse și mereu mă voi purta cu tine ca atare. Voi fi ferm, dar corect. Voi conduce, dar nu voi forța niciodată. Nu sunt unul dintre cei care își exprimă sau articulează foarte bine sentimentele, dar de acum încolo să știi un lucru: i-am dat drumul, omule. I-am dat drumul. Știi ce spun? Suntem într-o luptă și poți conta pe mine până cade ultimul om. Undeva, acolo sus, e o stea cu numele tău pe ea. Poate că nu pot să te ajut să o găsești, dar am umeri destul de puternici și poți să stai pe umerii mei în timp ce cauți acea stea. Mă auzi? Cât vrei. Stai pe umerii mei și întinde mâna, omule. Întinde mâna.” (Open, Autobiografie Andre Agassi)

Urarea mea este: să crezi mereu că există o stea cu numele tău pe ea! Atâta timp cât vei crede, vei găsi, cu siguranță, umerii care să te susțină în căutarea ei.

La mulți ani!

Și, nu uita: întinde mâna!

Cu drag,
Mioara Șoldan

Mioara Soldan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *