Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/scoalapl/public_html/mioarasoldan.ro/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375
Niciun munte nu e prea înalt atunci când… - Mioara Soldan
Dependența de o persoană este similară cu
dependența de un drog. Dependența
emoțională înseamnă pierderea identității,
pierderea de sine. Descarcă acum ghidul:

CUM SCAPI DE DEPENDENȚA EMOȚIONALĂ ȘI EVOLUEZI CĂTRE IUBIREA SĂNĂTOASĂ

 

Niciun munte nu e prea înalt atunci când…

Anca e trainer și consultant de business, de niște ani buni.
A făcut cursuri de dezvoltare personală cu nume dintre cele mai sonore pe piață.

S-a intersectat, atât în rol de trainer, cât și de cursant, cu mulți coach-i. Și cu mai multe școli de coaching.

Și a ales să vină la Școala de coaching Pleiade.

M-am bucurat. M-am simțit, în egală măsură, onorată și… provocată. Un om cu multă experiență în zona dezvoltării personale se număra printre primii mei discipoli.

După 6 luni, la final de școală, am întrebat-o pe Anca de ce m-a ales pe mine, de ce a ales Pleiade. Discuția era la o cafea. Așa că nu o am scrisă de ea. Dar îmi amintesc bine trei motive:

  • Aveai două recomandări semnificative – de la doi oameni cu experiență în zonă și în care eu am încredere.
  • Grupa mică. Cred că nu poți să înveți cu adevărat coaching când sunt 20 de oameni sau chiar mai mulți în grupă. Numărul restrâns a fost pentru mine o garanție a lucrului temeinic făcut cu fiecare dintre cursanți.
  • Am citit cartea ta, cu o noapte înainte de curs. Și eu vreau să învăț de la o persoană dispusă să își arate vulnerabilitățile, nu de la cineva care pretinde a avea ”viața perfectă”.

logo-pleiade

Mai târziu, la ceva timp după ce am avut această discuție, am rugat-o pe Anca să îmi scrie un testimonial. Care sună așa:

”Școala de coaching Pleiade a însemnat un mod de a mă descoperi profund pe mine și de a mă transforma, de a înțelege și de a îmbunătăți relațiile mele și ale celor din jurul meu. 

Coaching-ul a schimbat ceva profund și iremediabil în viața mea: a adus claritate acolo unde era confuzie, m-a ajutat să ies din situații în care eram captivă și mi-a dat încrederea constantă că pot face ceea ce îmi face inima să pulseze mai repede.

Niciun munte nu e prea înalt acum, când am atitudinea potrivită, înțelegerea a ce mă reprezintă și mă face să merg mai departe și… pe Mioara ca și îndrumător.

De ce Pleiade? 

Pentru că este o școală altfel, unde colegii îți devin prieteni care te susțin, pentru că este locul de unde nu mai vreau să plec și locul în care îmi doresc întotdeauna să revin. Dar, mai mult decât atât, este omul care, cu delicatețe, cu autenticitate – a devenit o parte a devenirii mele ca și coach, ca și om.”

school

Anca nu a fost singura provocare.

Îmi vin acum în minte vorbele unuia dintre băieții de la școală (și el trainer de niște ani buni): ai avut o grupă ”grea”, oameni cu personalitate puternică, cu scopuri înalte, cu un cuvânt de spus, fără timiditate sau rețineri.

Raluca studiază psihologia pe mai multe fronturi simultan (numai în toamna aceasta a început două mastere în cadrul Facultății de Psihologie Univ. București). Mi-a mărturisit și ea, la final de școală:

”În urmă cu 6 luni nu aș fi crezut că un om, o școală, un curs mă pot schimba atât de mult, fiindcă eu eram perfectă, știam tot. Acum, uitându-mă în urmă, realizez cât de mult înseamnă non-judecata, ascultarea activă, să vezi potențialul din tine și din alții, încrederea în sine, că noi suntem cei care ne impunem limitele, barierele, obstacolele, că întotdeauna există cel puțin 3 soluții la situațiile care apar, toate acestea acum sunt părți integrante din mine. Și da, Școala Pleiade schimbă paradigme, este testată de mine, cea care acum 6 luni zâmbea în colțul gurii la o astfel de afirmație. Pentru mine coaching-ul a devenit pasiune, un mod de a fi.

Mioara este trainerul care pune suflet și se dedică în totalitate meseriei sale, un om minunat, deschis, pentru care nu există jumătăți de măsură, clară, obiectivă. Este trainerul care se pliază cu ușurință pe nevoile fiecărui cursant.

Pentru mine, școala și echipa Pleiade sunt famila Pleiade!”

absolvire_scoala

Și voi încheia această listă a provocărilor cu o parte dintre cuvintele Irinei – cu background de manager în corporație, cu training-uri livrate de companiile de top din România, cu un nivel ridicat de dezvoltare spirituală, exigențele Irinei nu erau deloc mici. Și totuși, la final de școală, Irina mi-a scris aceste cuvinte:

”Mioara e un trainer exigent, un bun psiholog și fin observator al cursanților. Mioara e acolo când ești la pământ și îți dă încredere să mergi mai departe. Mioara este modelul meu de voință și de putere de muncă și prezență. Dupa Eckart Tolle (pe care nu l-am cunoscut încă :))), Mioara este a doua persoană care m-a învățat ce înseamnă să fii cu totul prezent în ceea ce faci, să pui suflet, să fii curios să descoperi cât mai multe despre cel din fața ta.”

Se pare că provocările discipolilor mei din prima grupa a Școlii de coaching Pleiade nu au făcut altceva decât să mă determine să mențin ștacheta ridicată, să fiu la nivelul așteptărilor, nevoilor sau dorințelor fiecăruia dintre ei.

S-ar zice că m-am descurcat :).

untitled

Pe 19 noiembrie începem o nouă grupă.

Grupa e deja formată în proporție de 75%.

Și asta prin reclama cea mai ieftină: vorba care se duce repede; nu tu Facebook, nu tu Google ads. Artileria grea e pe vine :).

Așa că dacă vrei să prinzi un loc acum, nu prea ai vreme de pierdut!

Site-ul școlii e aici: www.scoalapleiade.ro.

Dacă vrei informații detaliate, le găsești aici: http://scoalapleiade.ro/assets/prezentare_scoala_pleiade.pdf .

Pe mine, nu mă găsești doar dacă nu vrei :).
mioara@mioarasoldan.ro
https://www.facebook.com/mioarasoldan.ro/

Cele mai importante decizii din viața ta le-ai luat în minute. Nu în ore, nu în zile!

Așa că… decide și acționează acum, următoarea grupă va fi abia la anu’.

Ne vedem la casa galbenă de la nr. 50A, pe strada Tudor Vianu, redenumită acum, de prima generație de coach-i Pleiade, Strada Fericirii :).

Cu drag,
Mioara

11

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *