Dependența de o persoană este similară cu
dependența de un drog. Dependența
emoțională înseamnă pierderea identității,
pierderea de sine. Descarcă acum ghidul:

CUM SCAPI DE DEPENDENȚA EMOȚIONALĂ ȘI EVOLUEZI CĂTRE IUBIREA SĂNĂTOASĂ

 

Ziua Independentei

jump-for-joy

Motorul meu în viață este CREDINȚA CĂ POT, iar una dintre valorile mele esențiale este INDEPENDENȚA individului. Te-ai întrebat vreodată ce este, de fapt, independența?

14 iulie. 4 iulie. 1 decembrie etc. Fie că e Ziua Declarației de Independență, Ziua Căderii Bastiliei sau Ziua Unirii, toate aceste date sărbătoresc independența – libertatea de a controla destinul unei țări.

Și atunci mă întreb – dacă o țară are o zi a independenței, tu, unul dintre oamenii ei, ai o zi a independenței tale, o zi în care să celebrezi libertatea de a-ți controla propriul destin?

Eu am.

Am simțit gustul independenței imediat după ce am terminat facultatea, la 22 de ani, când am avut prima colaborare cu o agenție de traduceri și am încasat primii bani pentru o lucrare făcută de acasă.

Ce înseamna acest lucru:

  • că lucram de unde voiam, de acasa sau din parc, tot ce îmi trebuia era un laptop

  • că lucram cu cine voiam, nefiind constrânsă să fac echipă cu oameni care poate nu îmi erau pe plac

  • că lucram când voiam, în ritmul meu biologic – eu lucrez foarte bine noaptea.

Am predat lucrarea, am primit banii. Atunci am dat de gustul independenței și al libertății, dar doar temporar, ca să văd despre ce e vorba :). Apoi am decis să mă angajez.

După 3 ani de la angajare, în data de 4 august 2003, îmi dădeam demisia de la acel job. Mi-am dat demisia pentru că acolo nu mai era loc de evoluție pentru mine. Dar este un job în care am învățat mult și, mai ales, este job-ul care m-a ajutat să descopăr că am o reală pasiune pentru scris și comunicare, ambele însumând pentru mine creația. Ziua pe care am ales-o ca să sărbătoresc câștigarea reală a independenței mele este 4 august.

Ce am făcut apoi? Am pus în aplicare lucrurile descoperite – mai exact, am vrut să trăiesc frumusețea creației. Împreună cu sora mea, am creat o agenție de publicitate. Care a fost marea provocare acolo? Fiecare client avea povestea lui, fiecare campanie era un act de creație irepetabil. Pentru a înțelege ce își dorea fiecare client, era nevoie să gândesc ca el, să pot să fiu el – astfel mă recream pe mine însămi în fiecare zi.

Și astfel am ajuns la credința profund înrădăcinată în mine, în prezent, că omul are o capacitate de evoluție nelimitată, că singurul obstacol în calea propriei evoluții este chiar el însuși.

Așadar, pentru mine câștigarea independenței și a libertății nu înseamnă că ți-ai terminat treaba, ci, dimpotrivă, abia începe. Este punctul în care începi să crezi, să știi că POȚI.

Nu am știut niciodată unde mă va duce demisia din acea zi de 4 august. Am știut atunci doar că POT și că VREAU să nu îmi stopez evoluția. Atunci, spuneam despre mine că sunt traducător. Între timp, am dobândit noi roluri, dintre care cele mai dragi sufletului meu fiind acelea de coach, autor și mamă.

Nici tu nu știi unde te va duce faptul că azi ai avut curajul să aplici pentru un job de nivel superior. Sau faptul că ai vândut primul lucru creat de tine – indiferent că e o campanie de marketing, o poșetă sau un soft.

Ceea ce ai nevoie să știi, în toate acțiunile tale, este că a nu te opri, a te crea și a te recrea în fiecare zi, este drumul tău spre independență și libertate.

Așadar, care e Ziua Independenței tale?

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *